2023. jún 14.

Barna sörös szarvasragu

írta: Petőcz Szabó András
Barna sörös szarvasragu

Ezt az ételt azoknak találták ki, akik szeretnek nyáron minél több időt a szabadban tölteni, mintsem a konyhában. Cserépedényben és a sütőben készítettem el. Ha valaki olyan szerencsés, hogy van kemencéje, akkor abban is ugyaúgy elkészíthető mint ahogy bográcsban is remek lehet. Barna sörből érdemes a szakácsra is gondolni, úgyhogy többet vegyünk az ételhez.

353384133_836780031216171_7135215476410475363_n.jpg

Hozzávalók: 1 üveg savanyított gyöngyhagyma, 3 közepes méretű sárgarépa vastagabb karikákra vágva (kb. 30 dkg), 2 közepes fej vöröshagyma cikkekre vágva, 3 szár szálzeller felkarikázva, 7,5 dl barna sör, 3 babérlevél, 2 marha leveskocka, 30 dkg laska- és csiperkegomba ( fele-fele arányban) nagyobb darabokra vágva, 25 burgonya kockázva, fél zöld kaliforniai paprika  kockázva, 1,3 kg szarvas gulyáshús, só, bors,  őrölt szerecsendió ízlés szerint.

354051075_155741544166120_5751817943460419926_n.jpg

Elkészítés: Az összes hozzávalót bele tesszük a cserépedénybe, rá morzsoljuk a leveskockákat. Felöntjük annyi sörrel amennyi éppen ellepi. 280 fokra előmelegítjük a sütőt. Addig tartjuk ezen a hőfokon míg át nem melegszik a cserépedény. Ekkor vissza vesszük a hőmérsékletet 200 fokra, Időnként kavarjuk meg, bogrács esetén elég megrázogatni. Az esetlegesen elpárolgott folyadélot marha leveskockával feloldott vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult egytálételként vagy kenyérrel, nokedlivel fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak Szabadban láttuk főztük