2025. feb 03.

Gombás-vesés csirkeragu tarhonyával

írta: Petőcz Ferenc
Gombás-vesés csirkeragu tarhonyával

460730831_10221091076865507_422556127654143717_n.jpg

Tavaly ősszel készült remek magyaros fogásunk, szerintem a régi ízek is hatalmas élményt nyújtanak ez az étel jó példa erre.

Hozzávalók:

  • 4 db vese felpucolva előforrázva, darabolva
  • 25 dkg gomba darabolva
  • 2 fej vörsöshagyma kockázva
  • 50 dkg csirkecombfilé kockázva
  • 4 gerezd reszelt fokhagyma
  • zsír
  • fűszerpaprika
  • só, őrölt bors, őrölt köménymag
  • 25 dkg tarhonya
  • 25 dkg burgonya kockázva
  • 1 ek Erős Pista

Egy ek zsíron megpirítjuk az egyik kockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a kockázott csirkecombot. Fehéredésig pároljuk, ekkor hozzáadjuk a vesét, pirospaprikát, gombát is, sózzuk, borsozzuk, pár perc múlva annnyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és készré főzzük az ételt. 

Közben a köretet is készítjük, lepirítjuk a tarhonyát zsíron, majd hozzáadjuk a másik hagymát s két gered reszelt fokhagymát, picit pároljuk, Erős Pistát adunk hozzá és bele rakjuk a kockázott krumplit a tarhonya kétszeres mennyiségének megfelelő vizet és készre pároljuk, Együtt tálaljuk savanyúsággal.

Tipp: a veséket meg kell tisztítani, célszerű fébevágni az oda nem illő elemeket kivágni és forrásba lévő vizbe dobni 1-2 percre, majd kivenni. Amikor kihűlt, daraboljuk. Ez a módszer elveszi az erőteljes szagokat.

Jó étvágyat!

 

 

 

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak