Gombás-vesés csirkeragu tarhonyával
Tavaly ősszel készült remek magyaros fogásunk, szerintem a régi ízek is hatalmas élményt nyújtanak ez az étel jó példa erre.
Hozzávalók:
- 4 db vese felpucolva előforrázva, darabolva
- 25 dkg gomba darabolva
- 2 fej vörsöshagyma kockázva
- 50 dkg csirkecombfilé kockázva
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- zsír
- fűszerpaprika
- só, őrölt bors, őrölt köménymag
- 25 dkg tarhonya
- 25 dkg burgonya kockázva
- 1 ek Erős Pista
Egy ek zsíron megpirítjuk az egyik kockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a kockázott csirkecombot. Fehéredésig pároljuk, ekkor hozzáadjuk a vesét, pirospaprikát, gombát is, sózzuk, borsozzuk, pár perc múlva annnyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és készré főzzük az ételt.
Közben a köretet is készítjük, lepirítjuk a tarhonyát zsíron, majd hozzáadjuk a másik hagymát s két gered reszelt fokhagymát, picit pároljuk, Erős Pistát adunk hozzá és bele rakjuk a kockázott krumplit a tarhonya kétszeres mennyiségének megfelelő vizet és készre pároljuk, Együtt tálaljuk savanyúsággal.
Tipp: a veséket meg kell tisztítani, célszerű fébevágni az oda nem illő elemeket kivágni és forrásba lévő vizbe dobni 1-2 percre, majd kivenni. Amikor kihűlt, daraboljuk. Ez a módszer elveszi az erőteljes szagokat.
Jó étvágyat!