2017. ápr 07.

Pirított csirkemelles- sajtos karfiol

írta: Petőcz Ferenc
Pirított csirkemelles- sajtos karfiol

Elkészítés: 1,5 óra, közepesen nehéz

kartya20170401_005.JPG

Mire jó a kollégáinkkal együtt ebédelni? Például arra, hogy irigyen nézzük, hogy a másik mit is eszik. Szeretek a lányokkal ebédelni, sok eszmecsere mellett lehet új ötleteket szerezni, vagy épp elkérni a másik ételének receptjét. Így történt most is, de a saját szájíznek megfelelően átírtam azt.

 Egy adag 286 kcal, szénhidrát 8 gramm, zsír 11 gramm, fehérje 37 gramm

 

Pirított csirkemelles- sajtos karfiol

Hozzávalók: 1 kilónyi csirkemell filé, 1 nagyobb karfiol, 1 csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 2-3 kockasajt (vagy 1 tömbsajt), 5 dl. tejföl, só, víz, olívaolaj, 5-6 gerezd fokhagyma, pecsenyefűszer, margarin, zsemlemorzsa.

A csirkehúst felkocázzuk, sóval és pecsenyefűszerrel megszórjuk. majd kevés olívaolajon egy serpenyőben fehéredésig pirítjuk. A karfiolt megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. Egy lábosban vizet forralunk, forráskor sózzuk a főzőlevet, ebben néhány percig fedő nélkül főzzük a karfiolt. Nem kell, hogy puha legyen, csak épp egy picit megpuhítjuk. Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és szépen rápakoljuk a karfiol rózsákat, és a húskockákat, majd rátesszük a hasábokra vágott paradicsomokat, és a felkockázott kockasajtot, és megszórjuk az egészet még egy kis pecsenye fűszerrel. A tejfölbe belekeverjük a reszelt fokhagymát, és picit megsózzuk, majd a karfiolra kanalazzuk. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük, vagy addig míg meg nem sül, majd petrezselyem levelekkel díszítve tálaljuk.

A receptet Szabó András készítette

kartya20170401_004.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta