2025. okt 11.

Marokkói stílusú töltött padlizsán air fryerben

írta: Petőcz Ferenc
Marokkói stílusú töltött padlizsán air fryerben

4 adag

 

560131024_10224271616217003_8225898305299684887_n.jpg

Az arab világ a mesés kelet ismét. Akik követnek bennünket tudják, hogy ezek az ízek nálunk nagyon sokszor visszaköszönnek, most például ebben a receptben. A töltelékhez készült ragu pedig tésztákra is ideális feltét.

Hozzávalók:

  • 4 közepes padlizsán félbevágva és beírdalva
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 50 dkg darált marhahús
  • 3,5 dl paradicsomlé
  • só, frissen őrölt bors 
  • őrölt fahéj
  • őrölt római kömény
  • olívaolaj
  • 25 dkg barna lencse konzerv

A raguhoz hagymákat lepíritjuk kevés olajon, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pároljuk, ekkor belerakjuk a fűszereket is hozzáadjuk. Picit így is pároljuk, majd bele kerül a lencse és a paradicsmolé. Közepes fokozaton sűrű ragut készítünk.

561912316_10224271861423133_2160145449926364536_n.jpg

A padlizsánokat sózzuk, majd borsozzuk,lekenjük olívaolajjal és két részletbem 20-25 perc alatt 200 fokon elősütjük. Ez alatt az idő alatt megpuhul. Erre kerül majd a kész ragu, amellyel 180 fokon még 20 percet sütjük. Tálaljuk. Nagyon finom.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta