Pikáns grill csirkeszárny
Elkészítés 1 óra + 1 nap pácolás
A pácléhez 2 db kínai hagymát felkarikázunk, hozzáadunk 2 gerezd reszelt fokhagymát, 1-2 ek házi Erős Pistát, 2 ek halszószt, 3 ek világos szójaszószt, 1 kk őrölt fahéjat, 1 tk sót, 5 ek olívaolajat, 3 ek balzsamecetet és az egészet összekeverjük. Ebbe helyezünk 12 db kétízületes csirkeszárnyat és egy napra hűtőbe tesszük, időnként átkeverjük, hogy az összes hús egyenletesen pácolódjon.
Másnap a hűtőből kivéve pihentetjük egy órát, ennyi idő alatt a faszenünk is ideális állapotba hevül. Faszénparázs felett megsütjük, a páclével időnként kenegetjük. Igaz finom csemege lesz belőle.
Jó étvágyat.