Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. ápr 16.

Rizlinges csirke

írta: Petőcz Szabó András
Rizlinges csirke

Nemrégiben egy antikváriumban jártunk. A bőség zavara volt velünk. Nehéz választás volt, hogy melyik kiadvány legyen a miénk, nehéz szülés volt… Ebben a könyvben találtam e remek receptet, ami a kevés hozzávalóból állt, és szinte semmit se kellett hozzá vásárolni. Elzászi specialitás. Rizlinges…

Tovább Szólj hozzá

Német Nemzetek konyhája Húsok és halak

2017. ápr 14.

Lajcsi szelet

írta: Petőcz Ferenc
Lajcsi szelet

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

Hozzávalók: A tésztához 6 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 ek méz, 1 dl tej, 5 dkg kakaópor, 45 dkg liszt, 1 tk szódabikarbóna Vanília krémhez 3 dl tej, 1 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj vagy margarin Puncs krémhez 3 dl tej, 1 csomag puncs puding, 15 dkg vaj vagy…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2017. ápr 13.

Házi bagett konfitált csülökkel

írta: Petőcz Ferenc
Házi bagett konfitált csülökkel

Elkészítés: 3 óra + 12 óra,közepesen nehéz

Bagett 6 darabhoz: 85 dkg liszt, 8 gramm friss élesztő, 5,3 dl langyos víz, 2 tk só Az elkészítést megelőző éjszaka 4 gramm friss élesztőt elkeverünk 2,5 dl langyos vízben, hozzá adunk 25 dkg BL 55 finom lisztet. Elkeverjük és pihenni hagyjuk, másnapra szép buborékos keveréket kapunk. A kapott…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség Húsok és halak

süti beállítások módosítása