2017. ápr 14.

Lajcsi szelet

írta: Petőcz Ferenc
Lajcsi szelet

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

dsc07655.JPG

Hozzávalók:

A tésztához

6 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 ek méz, 1 dl tej, 5 dkg kakaópor, 45 dkg liszt, 1 tk szódabikarbóna

Vanília krémhez

3 dl tej, 1 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj vagy margarin

Puncs krémhez

3 dl tej, 1 csomag puncs puding, 15 dkg vaj vagy margarin

10 dkg étcsokoládé

A tészta alapanyagokat összegyúrjuk majd pihentetjük 15-20 percet. Utána 3 egyforma darabra vágjuk és 30*30 cm-es lapokat nyújtunk 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben.

A krémekhez krémenként 3 tejjel, cukorral pudingot főzünk, amikor kihűlt hozzáadjuk adjuk a megfelelő mennyiségű habosra kevert vajat vagy margarint.

Az alsó réteg tésztára kerül a puncskrém, majd egy tésztalap és erre a vanília krém, majd a harmadik lap, amelyet vízgőz felett olvasztott csokival vonunk be. Hűtőben pihentetjük, szeleteljük.

A képen látható méretből lesz kettő tálca

dsc07656.JPG

Kb 20-25 szeletet kapunk.

A receptet: Petőcz Ferenc készítette.

 

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek