Gyümölcstorta diabetikus verzió
A most következő recept gyermekkorom kedvence volt, aztán valahogy nem készítettük és aztán ki is veszett a tudatból, de aki keres talál, így volt ez most, a régi torta forma került kezem ügyébe. Ilyenkor mit csinál a hobbi szakács? Naná, süt egyet. Kicsit variáltunk rajta, mert a szénhidrátháztartás nem működik jól, így az anyagcseregondokat kikerülve mégis egy ízletes édes süti készült.
Hozzávalók:
Tészta:
- 12 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- 6 dkg porcukor és 3 ek benefit cukorhelyettesítő
- fél csomag sütőpor
- 1 ek vagy 1 csomag vanilíás cukor
- 3 tojás
Krém:
- 1 csomag oroszkrém puding
- 3,5 dl tej
- 1 ek benefit cukorhelyettesítő
- 5 dkg vaj
A zselé:
- 1 zacskó torta zselé
- 1 ek benefit cukorhelyettesítő
- 2,5 dl víz
A gyümölcs jelen esetben 40 dkg fagyasztott fekete cseresznye lett kiolvasztva, lecsepegtetve. A leve pedig ment turmixba, de ideális a torta zseléhez is.
A cukrokat a tojásokkal fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, az olajat és összekeverjük. Egy 29 cm-es gyümölcstorta formát kikenünk vajjal vagy margarinnal és lisztezünk. Ebbe öntjük a tésztt, amelyet 180 fokra előmelegített sütőben alós-felső sütésen 25-30 perc alatt készre sütünk, tűpróbával allanőrizzük az állagot. Hagyjuk a formában hűlni a tésztát, majd rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen khűlni.
A pudingot fél dl tejben elkeverjük, a 3 dl tejet felforraljuk, ebbe tesszük a kikevert pudingport és készre főzzük a cukorral ízesítjük. HAgyjuk kihűlni és a szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk és amikor egyforma a hőfoka a pudingnak és a vajnak, összedolgozzuk és a tésztára öntjük. Ráhelyezzük a gyümölcsőket. A torta zselét a zacskón alálható módon elkészítjük és amikor elzed hűlni és dermedni a tortára merjük. Hűtőbe tesszük és egy-két óra pihentetés után fogyasztható.
Jó étvágyat!