Lajcsi szelet
Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz
Hozzávalók:
A tésztához
6 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 ek méz, 1 dl tej, 5 dkg kakaópor, 45 dkg liszt, 1 tk szódabikarbóna
Vanília krémhez
3 dl tej, 1 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj vagy margarin
Puncs krémhez
3 dl tej, 1 csomag puncs puding, 15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg étcsokoládé
A tészta alapanyagokat összegyúrjuk majd pihentetjük 15-20 percet. Utána 3 egyforma darabra vágjuk és 30*30 cm-es lapokat nyújtunk 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben.
A krémekhez krémenként 3 tejjel, cukorral pudingot főzünk, amikor kihűlt hozzáadjuk adjuk a megfelelő mennyiségű habosra kevert vajat vagy margarint.
Az alsó réteg tésztára kerül a puncskrém, majd egy tésztalap és erre a vanília krém, majd a harmadik lap, amelyet vízgőz felett olvasztott csokival vonunk be. Hűtőben pihentetjük, szeleteljük.
A képen látható méretből lesz kettő tálca
Kb 20-25 szeletet kapunk.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette.