Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. sze 23.

Brokkolis fasírt 2 (Köleses)

írta: Petőcz Ferenc
Brokkolis fasírt 2 (Köleses)

Ha már a brokkoli van porondon, akkor ennek a kis kedvencnek is itt a helye. Köleses brokkoli fasírt spenót ágyon salátával, sportolóknak is ideális:0,5 kg brokkoli a szárával együtt.5 ek köles1 fej vöröshagyma kockázva3 gerezd reszelt fokhagyma5 ek zsemlemorzsa2 tojássó,bors A köles feltesszük…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. sze 23.

Brokkoli fasírt 1

írta: Petőcz Ferenc
Brokkoli fasírt 1

Brokkoli pogácsa saláta ágyon (6 személyre)45 dkg brokkolit főzzünk meg, törjük össze és sózzuk, adjunk őrölt fehérborsot, majd 45 dkg vízben áztatott jól kinyomkodott zsemlét és 3 tojást hozzá és gyúrjuk össze. (Ha jól kinyomkodjuk a masszát, golyót is tudunk formálni, én kevésbé nyomkodtam ki…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. sze 23.

Avokádó krém

írta: Petőcz Ferenc
Avokádó krém

Elkészítés 10 perc, könnyű

Megígértük, tartjuk a szavunk a kencés dolgokat folytatjuk, így készült most az avokádókrém, de mi is az avokádó, mint növény?  Az avokadót (Persea americana) spanyol hódítók a XVI. században hozták be Mexikóból Európába. A babérfélék családjába tartozik, trópusi fán termő gyümölcs. Színe zöldes…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. sze 20.

Pikáns erdei gombával töltött dagadó

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns erdei gombával töltött dagadó

Elkészítés: 2 óra, közepesen nehéz

Egy kb 70 dkg-os dagadónk volt. Gondolkoztam mi legyen belőle, volt itthon fagyasztott előkészített sárga gévagomba, így a kettőt társítani kell gondoltam és találtam,igaz máshoz vásárolt kevéske csirkemellt is és egy nagy csokor friss petrezselymet is. Ebből alakult e recept, tetszeni…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük

süti beállítások módosítása