Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. jan 10.

Rakott brokkoli kuszkusszal (6 adag)

írta: Petőcz Ferenc
Rakott brokkoli kuszkusszal (6 adag)

Még mindig igaz, hogy az ünnepektől eltelt hasam könnyed ételekre vágyik, így nagyon megörültem ennek a receptnek és gyorsan megcsináltam. A dietetikusok is örülnek ennek az ételnek, mert az értékek az alábbiak: 1 adag 460 kcal, szénhidrát: 38 gramm, fehérje 31,6 gramm, zsír 17,8 gramm Egyszerű…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. jan 09.

Citromos-tárkonyos burgonyafőzelék

írta: Petőcz Ferenc
Citromos-tárkonyos burgonyafőzelék

Gondolom sokan vagyunk, akik elteltünk az ünnepi lakomák ízeivel a nehezebb ételekkel. Ideje könnyebben étkezni de mégis valami újat enni. Ez most sikerült szerintem ezzel a főzelékkel. Felpucolás után 1,25 kg krumpliból készült. Ezt felkockáztam és hozzá daraboltam 7 ág szárzellert is. Egy lábasba…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2019. jan 09.

Aranyló nyúlhúsleves

írta: Petőcz Ferenc
Aranyló nyúlhúsleves

Tavaly novemberben vettem ég kettő házi nyulat a kolléganőmtől, ők tenyésztik és szerencsére nem tápos nyuszik, hanem igazi züldségen élnek. Készítettem már belőle a blogon látható tagine-t vagy éppen a karácsonyi vacsorára készült erdei gombás ragut. A gerincét és a belsőségeket (vese, máj, szív,…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak

süti beállítások módosítása