Rakott brokkoli kuszkusszal (6 adag)
Még mindig igaz, hogy az ünnepektől eltelt hasam könnyed ételekre vágyik, így nagyon megörültem ennek a receptnek és gyorsan megcsináltam. A dietetikusok is örülnek ennek az ételnek, mert az értékek az alábbiak:
1 adag 460 kcal, szénhidrát: 38 gramm, fehérje 31,6 gramm, zsír 17,8 gramm
Egyszerű elkészíteniés nagyszerű ízkombináció, bátran, bátran, ezt mondhatom csak. tehát jöjjön a recept.
13 dkg kuszkusz öntsünk le 2 dl forró vízzel, keverjük el és lefedve tegyük félre 6 percre. Közben pároljunk meg 90 dkg brokkolit 4-5 percig forrásban lévő sós vízben. Amikor a brokkoli kész hideg vízzel hűtsük vissza. A kuszkuszt a várakozás letelte után egy villával lazítsuk fel és tegyük félre.
Egy mélyebb hőálló edénybe helyezzünk egy doboz konzev kukoricát és helyezzük rá a brokkoli felét. Erre kerül a kuszkusz.
Kevés olívaolajon megpárolunk 1 fej kockázott vöröshagymát és gerezd reszelt fokgaymát, erre kerül 50 dkg darált pulykahús, amelyet sózunk, borsozunk, amikor már megphult, akkor füstölt pirospaprikával ízesítjük (spnyol konyha alapanyaga): Ezt ahúst a kuszkusra helyezzük és erre kerül a maradék brokkoli.
5 dlg vajból 2 ek liszttel és 6 dl tejjel egy besamel mártást készítünk, amelyet sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk. Majd rárakjuk a mártást az ételre és 15 dkg reszelt sajttal szórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percet sütjük. Picit hagyjuk hűlni sütés után és tálaljuk. Jó étvágyat!