citromos tésztás csirkecomb
Szeretem az olyan ételeket, amik kimondottan a dolgos hétköznapokra vannak kitaálva. Ez a recept is közéjük tartozik. Kevés hozzávalóból áll, és nem szakadunk bele a meló utáni haza cipelésbe sem, mégis nagyszerű fogást tálalunk az asztalra. Ha párhuzamosan csináljuk a receptet, akkor sok időt spórolunk meg. Tészta olyan legyen amit szeretünk, és fusilit használtam, mert az volt otthon. Tálaláskor medvehagymát tépdeltem a tetejére, de bébi spenóttal is lehet tálalni.4 adag lesz belőle.
Hozzávalók: 1 kg csikrecombfilé, 35-40 dkg száraztészta, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 közepes cukkini, 2 citrom, olaj, só, bors, 2 dl főzőtejszín, 2 ág rozmaring.
Előkészítés: A hagymákat megpucoljuk, a vöröset felkockázzuk, a fokhagymát szeleteljük, A cukkinit 2-3 centisre daraboljuk. 2 edényben teszünk fel vizet forrni, az egyik a tésztának, a másik a csirkének kell. A sütőt előmelegítjük 200 fokr alsó-felső fokozatban.
Elkészítés: Kevés olajat hevítünk egy akkora serpenyőbe, wokba hogy a kifőtt tészta is bele férjen. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. A másik forró vízbe beletesszük a combfiléket és 8 perc alatt előfőzzük. A vöröshagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát, amit éppen csak megillatozunk. Jöhet hozzá a cukkini. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha letelt a hús főzési ideje, tálba tesszük és sózzuk, borsozzuk. A kiisé megpárolódott cukkinihez adjuk a tejszínt és összeforraljuk, ha túl sűrű lenne akkor a tészta főzőlevéből adhatunk hozzá kb. 2 decit. A kifőtt tésztával összekeverjük a cukkinis ragut. Akkora tepsibe töltjük hogy a csikrecomb is elférjen rajta. A húsra tesszük a rozmaring ágakat, erre kerülnek az előzőleg felkarikázott citromok. Betesszük az előmelegített sütőbe, kb. 30 percre. Tálaláskor a citromkarikákat és arozmaring ágakat kidobjuk.