Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. máj 09.

Áfonyás túrós batyu

írta: Petőcz Ferenc
Áfonyás túrós batyu

Első alkalommal végtam bele. Többé boltit nem veszek és arra bátorítok mindenkit, lepje meg ezzel a családját. Megéri. 2,5 dkg vajat vagy margarint elmorzsolunk 40 dkg liszttel és 1 csipet sóval. Ehhez adunk 2 dl langyos tejetm 4 dkg porcukrot, 2 tojássárgája, 2 dkg friss elmorzsolt élesztő. Az…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2019. máj 09.

Hajtogatott élesztős tészta

írta: Petőcz Ferenc
Hajtogatott élesztős tészta

2,5 dkg vajat vagy margarint elmorzsolunk 40 dkg liszttel és 1 csipet sóval. Ehhez adunk 2 dl langyos tejetm 4 dkg porcukrot, 2 tojássárgája, 2 dkg friss elmorzsolt élesztő. Az alapanyagokból sima tésztát gyúrunk, letakarjuk és 25 percet pihentetjük szobahőmérsékleten. Közben 22,5 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2019. máj 07.

Sós-vajas kifli

írta: Petőcz Ferenc
Sós-vajas kifli

Első alkalommal készítettem ilyen kiflit, nem is lett rossz. Alapanyagok: 50 dkg Bl55 liszt, 2 teaskánal só, 2 dl víz, 3 ek tejföl, 5 dkg olvasztott, de már kihűlt vaj,2,5 dkg elmorzsolt élesztő,  a tetejére én fekete himalája sót tettem (érdemes utána olvasni, egészségesebb). A himalája só…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség Sós és édes szenvedélyek

2019. máj 07.

Füredi velős pirítós

írta: Petőcz Ferenc
Füredi velős pirítós

Balatonfüred, nyár, szerelem, finom borok és persze a partra vezető úton az elengedhetetlen velős pirítós. De mit tegyünk, ha nincs még nyár, oly borongós a május és hidg mint napjainkban, közben pedig van egy üveg finom borunk és kedvesünk? Készítsük el a legendás füredi velős pirítóst otthon. 2…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása