Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. máj 09.

Áfonyás túrós batyu

írta: Petőcz Ferenc
Áfonyás túrós batyu

Első alkalommal végtam bele. Többé boltit nem veszek és arra bátorítok mindenkit, lepje meg ezzel a családját. Megéri. 2,5 dkg vajat vagy margarint elmorzsolunk 40 dkg liszttel és 1 csipet sóval. Ehhez adunk 2 dl langyos tejetm 4 dkg porcukrot, 2 tojássárgája, 2 dkg friss elmorzsolt élesztő. Az…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2019. máj 09.

Hajtogatott élesztős tészta

írta: Petőcz Ferenc
Hajtogatott élesztős tészta

2,5 dkg vajat vagy margarint elmorzsolunk 40 dkg liszttel és 1 csipet sóval. Ehhez adunk 2 dl langyos tejetm 4 dkg porcukrot, 2 tojássárgája, 2 dkg friss elmorzsolt élesztő. Az alapanyagokból sima tésztát gyúrunk, letakarjuk és 25 percet pihentetjük szobahőmérsékleten. Közben 22,5 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2019. máj 07.

Füredi velős pirítós

írta: Petőcz Ferenc
Füredi velős pirítós

Balatonfüred, nyár, szerelem, finom borok és persze a partra vezető úton az elengedhetetlen velős pirítós. De mit tegyünk, ha nincs még nyár, oly borongós a május és hidg mint napjainkban, közben pedig van egy üveg finom borunk és kedvesünk? Készítsük el a legendás füredi velős pirítóst otthon. 2…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. máj 07.

Sós-vajas kifli

írta: Petőcz Ferenc
Sós-vajas kifli

Első alkalommal készítettem ilyen kiflit, nem is lett rossz. Alapanyagok: 50 dkg Bl55 liszt, 2 teaskánal só, 2 dl víz, 3 ek tejföl, 5 dkg olvasztott, de már kihűlt vaj,2,5 dkg elmorzsolt élesztő,  a tetejére én fekete himalája sót tettem (érdemes utána olvasni, egészségesebb). A himalája só…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség Sós és édes szenvedélyek

süti beállítások módosítása