Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. máj 25.

Cideres dobozra ültetett szójamázas kacsa

írta: Petőcz Ferenc
Cideres dobozra ültetett szójamázas kacsa

Egy kacsa bőrét vagdossuk be, majd szecsáni fűszerkeverékkel  és sóval dörzsöljük be, belülről is. (érdemes legalább egy napott így pácolni). Egy almás cidert nyissunk fel, 2 dl-t öntsünk ki belőle pohárba a többi marad a dobozban és a dobozba kerül egy kis darab reszelt gyömbér, 2 gerezd reszelt…

Tovább Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. máj 25.

Tormás újburgonya saláta

írta: Petőcz Ferenc
Tormás újburgonya saláta

60 dkg felpucolt, kockázott újburgonyát felteszünk főni enyhén sós vízben. Amíg a krumpli fő egy póréhagymát és egy nagy fej lilahagymát felkarikázunk, a lilahagymát cikkekre szedjük. Egy nagy csokor petrezselymet felaprítunk. Egy salátástálba 3 ek ecetes tormát elkeverünk 3 ek 10 %-os ecettel és 2…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2019. máj 22.

Bulgurral töltött karalábé levél tejszínes kapormártással

írta: Petőcz Ferenc
Bulgurral töltött karalábé levél tejszínes kapormártással

Rendszeresen előfordul, hogy hússal túlesszük magunkat, így megint egy kis megtisztulásos időszakunk van. Vettünk nagy karalábét, amiből majd szintén valami jóság készül, de addig is a mások által szemétbe dobott vitaminbombából azaz a levelekből is készülhet étel. Ajánlom a karalábé levelek…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása