Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. jan 24.

Krémes, sült csirkés, sütőtökös leves:

írta: Petőcz Ferenc
Krémes, sült csirkés, sütőtökös leves:

  A RECEPTET SZABÓ ANDRÁS készítette. A sütőt előmelegítjük 200 fokra(gázsütőn 6-os fokozat). Egy nagy tálban összeforgatunk 4 csontos csirke felsőcombot 2 evőkanál olívaolajjal, és kb. 1 kg tisztított, és kockákra vágott sütőtökkel. Hozzáadunk 1 fej kockázott vöröshagymát, majd sózzuk, borsozzuk.…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. jan 24.

Sült padlizsánleves csicseriborsóval

írta: Petőcz Ferenc
Sült padlizsánleves csicseriborsóval

1 üveg konzerv csicseriborsó1 nagy fej vöröshagyma kockázva70 dkg felpucolt, kockázott padlizsánsó,bors, olívaolaj, 5 gerezd fokhagyma a héjában1 liter húsleves alaplé (lehet kockából is)Joghurt, oreganó, erős pista A padlizsánt a hagymákkal és 5 ek olívaolajjal, sóval, borssal elkeverjük, egy…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2019. jan 21.

Libanoni sárgarépa krémleves

írta: Petőcz Ferenc
Libanoni sárgarépa krémleves

A receptet Szabó András készítette. Libanoni sárgarépakrém-leves Kevés olajban megpároljuk a karikákra vágott egy kilónyi répát és a negyedekbe vágott 2 fej vöröshagymát egy kevés sóval. Amikor evvel végeztünk adunk hozzá 1 ek fűszerpaprikát. A paprikától nem lesz sápadt színe. Felöntjük egy liter…

Tovább Szólj hozzá

Arab Levesek Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása