Krémes, sült csirkés, sütőtökös leves:
A RECEPTET SZABÓ ANDRÁS készítette.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra(gázsütőn 6-os fokozat). Egy nagy tálban összeforgatunk 4 csontos csirke felsőcombot 2 evőkanál olívaolajjal, és kb. 1 kg tisztított, és kockákra vágott sütőtökkel. Hozzáadunk 1 fej kockázott vöröshagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Egy rétegben elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és kb. 30 perig sütjük, amíg a csirke és a sütőtök megpuhul.
A csirkehúst tányérra szedjük, és hagyjuk kihűlni. A sütőtököt és a hagymát egy közepes méretű lábosba öntjük, a keletkezett lével együtt. Felöntjük 1 liter csirkealaplével, hozzáadunk egy csipetnyi őrölt római köményt és ugyanennyi őrölt koriandermagot is. Közepesen erős lángon felforraljuk. Egy krumplinyomóval összenyomunk néhány zöldséget, hogy a leves sűrű és darabos legyen.
A csirkét kicsontozzuk, a húst pedig falatnyi darabokra vágjuk, majd a levesbe szúrjuk. Hozzáadunk fél citrom frissen facsart levét, és sózzuk, borsozzuk. Friss petrezselyemmel meghintjük tálalás előtt.