2023. aug 28.

Paradicsomos kagylóleves piemontei módra

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos kagylóleves piemontei módra

369691347_10219413020475146_8845117310667440592_n.jpg

Hamarosan tenger mellé utazunk, itthon pedig tengeri ételekkel hangolódunk. Ez a leves is ezért készült, mellesleg nagyon egyszerűen elkészíthető és az olasz nyár ízeit varázsolja az asztalra, kevés hozzávalóból gyorsan finomat a mediterrán konyha mottója és ez így is van. Szerintünk tetszeni fog.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 ek olívaolaj
  • 50 dkg kagyló
  • 10 dkg paradicsomsűrítmény
  • 1 liter húsleves alaplé (lehet kockából is)
  • 1 dl száraz vörösbor

A levesbetét:

  • vaj
  • 4 ek liszt 
  • 4 tojás 
  • 4 ek tej

Az olvaolajon fonnyasszuk meg a hagyamákat, majd adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, kicsit karamellizáljuk, majd mehet bele a vörösbor és az alaplé. Forráaljuk fel a levest, közben készítsük el a levesbetétet. 

A tojásokat a sóval, vajjal, tejjel keverjük el. Palaicsinta sütőben melegítsünk vajat és süssük tojás lepényelet. Ezeket a lepényeket tekerjük fel, majd vágjuk vékony csíkokra. 

Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a kagylót és készre főzzük. A tányérokra a tésztacsíkokból rakunk és erre merjük a levest. Jó étvágyat!

Tipp: Tálalás után reszelt parmezánnal és friss bazsalikom levélllel díszítve még finomabb.

Szólj hozzá

Olasz Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta