Paradicsomos kagylóleves piemontei módra
Hamarosan tenger mellé utazunk, itthon pedig tengeri ételekkel hangolódunk. Ez a leves is ezért készült, mellesleg nagyon egyszerűen elkészíthető és az olasz nyár ízeit varázsolja az asztalra, kevés hozzávalóból gyorsan finomat a mediterrán konyha mottója és ez így is van. Szerintünk tetszeni fog.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 3 ek olívaolaj
- 50 dkg kagyló
- 10 dkg paradicsomsűrítmény
- 1 liter húsleves alaplé (lehet kockából is)
- 1 dl száraz vörösbor
A levesbetét:
- vaj
- 4 ek liszt
- 4 tojás
- 4 ek tej
- só
Az olvaolajon fonnyasszuk meg a hagyamákat, majd adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, kicsit karamellizáljuk, majd mehet bele a vörösbor és az alaplé. Forráaljuk fel a levest, közben készítsük el a levesbetétet.
A tojásokat a sóval, vajjal, tejjel keverjük el. Palaicsinta sütőben melegítsünk vajat és süssük tojás lepényelet. Ezeket a lepényeket tekerjük fel, majd vágjuk vékony csíkokra.
Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a kagylót és készre főzzük. A tányérokra a tésztacsíkokból rakunk és erre merjük a levest. Jó étvágyat!
Tipp: Tálalás után reszelt parmezánnal és friss bazsalikom levélllel díszítve még finomabb.