2024. aug 07.

kagylós padlizsános-cukkinis tészta paradicsomos-tejszínes mártásban

írta: Petőcz Szabó András
kagylós padlizsános-cukkinis tészta paradicsomos-tejszínes mártásban

A piacok most bővelkednek jobbnál jobb zöldségekkel, ilyenkor igyekszem ezekből minél több mindent elkészíteni. Két nagy kedvencem a cukkini és a padlizsán. Ebből a zöldségből nagyon finom ragut főztem, így ezt a receptet osztom meg veletek. És hogy hű maradjak önmagamhoz, ezt is wokban készítettem el. Aki nem szereti a kagylót, az helyettesítheti virslivel, vagy főtt, füstölt tarjával.

kagylos_padlizsanos-cukkinis.jpg

Hozzávalók: 1-1 közepes cukkini és padlizsán, 1 nagyobb vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, szárított bazsalikom ízlés szerint, 2-2 dl passata és főzőtejszín, 25 dkg főtt, fagyasztott kagyló, kedvenc tésztánk.

Elkészítés: A tésztát előírás szerint megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk. Kisebb darabokra vágjuk a zöldségeket. Amikor a hagyma megpirul, akkor adjuk hozzá elsőnek a padlizsánt, amivel tovább pirítjuk. Ha már félig puha, ekkor adjuk hozzá a cukkinit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük. Bele öntjük a passatát, és a kagylót is. Ha a cukkini is puha, hozzáadjuk a főzőtejszínt, összeforraljuk, és már kész is.

Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta