2023. aug 02.

Aszalt paradicsomos-kolbászos tészta

írta: Petőcz Ferenc
Aszalt paradicsomos-kolbászos tészta

4 adag

paradicsom.jpg

A közel múltban ünnepeltük párommal évfordulónkat, természetesen annak megadva a módját és városunk olasz éttermében jártunk. Párom ott fogyasztotta ezt a tésztát, amely nagyon tetszett neki. Megkóstoltam nekem is ízlett, így el kellett készíteni. Sikerült, kis különbség volt csak az ízekben, mert az olasz kolbászhús összetétele nem ismert, de a magyar ízvilág is jól állt az ételnek, mert hazai formációt használtunk az ételhez.

Hozzávalók:

  • 35 dkg tészta
  • 15 dkg paradicsomsűrítmény
  • 3 ek tejföl
  • 8 db aszalt paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 30 dkg kolbászhús
  • 2 ek olívaolaj
  • 5-6 dkg reszelt parmezán vagy grana padano sajt

A hagymákat az olajon pároljuk meg, közben tegyük fel a tésztát főni. Amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk elsőnek a kolbászhús pépet amelyet jól eldolgozunk a hagymás alappal majd a paradicsomsűrítményt, azzal picit karamellizáljuk és bele helyezzük a tejfölt. Amikor a mártás kész, belerakjuk az aprított aszalt paradicsomot is. A mártásba kerül a tészta és a tészta főzőlevéből egy kevés. Krémes állagot kell kapnunk, tálaljuk és reszelt sajttal szórjuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta