Aszalt paradicsomos-kolbászos tészta
4 adag
A közel múltban ünnepeltük párommal évfordulónkat, természetesen annak megadva a módját és városunk olasz éttermében jártunk. Párom ott fogyasztotta ezt a tésztát, amely nagyon tetszett neki. Megkóstoltam nekem is ízlett, így el kellett készíteni. Sikerült, kis különbség volt csak az ízekben, mert az olasz kolbászhús összetétele nem ismert, de a magyar ízvilág is jól állt az ételnek, mert hazai formációt használtunk az ételhez.
Hozzávalók:
- 35 dkg tészta
- 15 dkg paradicsomsűrítmény
- 3 ek tejföl
- 8 db aszalt paradicsom
- só, frissen őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 30 dkg kolbászhús
- 2 ek olívaolaj
- 5-6 dkg reszelt parmezán vagy grana padano sajt
A hagymákat az olajon pároljuk meg, közben tegyük fel a tésztát főni. Amikor a hagyma megpárolódott, hozzáadjuk elsőnek a kolbászhús pépet amelyet jól eldolgozunk a hagymás alappal majd a paradicsomsűrítményt, azzal picit karamellizáljuk és bele helyezzük a tejfölt. Amikor a mártás kész, belerakjuk az aprított aszalt paradicsomot is. A mártásba kerül a tészta és a tészta főzőlevéből egy kevés. Krémes állagot kell kapnunk, tálaljuk és reszelt sajttal szórjuk.
Jó étvágyat!