Minestrone classic
6 adag
Eltelt most 1-2 hét, nem volt időnk feltölteni új receptjeink, de most folytatjuk. A folytatás most a leves szekció jelenti, egymást követően 3 olyan receptet hozunk, amely megállja egytálételként is a helyét beltartalmuk miatt, ugyanakkor egészésges és minden diétába belepasszol majd. Remélem tetszeni fognak majd a levesek, most egy klasszikus minestrone jön, több alternatívája már fent van a blogon.
Hozzávalók:
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes szár szárzeller
-
2 közepes db sárgarépa
-
3 gerezd fokhagyma
-
szurokfű ízlés szerint
-
1.5 dl száraz fehérbor
-
140 g paradicsomsűrítmény
-
400 g darabolt konzerv paradicsom
-
1,2 liter víz
-
1 közepes db cukkini
-
25 dkg kelkáposzta
-
100 g tészta, elhagyható
-
530 g fehérbab (konzerv)
-
1 csokor bazsalikom
-
50 parmezán sajt
-
só ízlés szerint
- frissen őrölt bors
A vöröshagymát apróra kockára vágjuk. A sárgarépát hosszában negyedeljük, majd felkockázzuk, a zellert pedig hasonló méretű darabokra vágjuk, mint a sárgarépa. Egy edényben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát, a répát és a zellert is. Közepes lángon 10-12 percig pároljuk (megpirítani nem kell!), ez lesz a levesünk alapja. Ha már kezdenek puhulni a zöldségek, akkor hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát és az oregánót. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük a borral. Hagyjuk néhány percig forrni, hogy elpárologjon az alkohol, utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, babkonzervvel és a vízzel. Hozzáadjuk a a félkarikára vágott cukkinit és a felaprított kelkáposztát is, majd 10-12 percig főzzük percig főzzük. Közben ízlés szerint sózzuk a levest, aprított bazsalikomlevéllel frissen őrölt borssal ízesítjük..Ezután mehet bele tészta, és addig főzzük, amíg az teljesen meg nem puhul. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még kevés vizet. Friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal tálaljuk.
U.i.: Mi most kelkáposzta helyett tavaszi zsenge friss fejes káposztával készítettük el, ugyanolyan finom.