2024. júl 01.

Csirkés pesztós minestrone

írta: Petőcz Ferenc
Csirkés pesztós minestrone

448777468_10220493328802179_5749869459186302176_n.jpg

Itt van a nyár, abból a már általunk kevésbé szeretett kánikula fülledt meleggel. Ilyenkor sem főzni, sem étkeznoi nagyon nincs kedve az embernek. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy könnyű zöldséges leves jól esne. Kerestünk, találtunk, megcsináltuk, finom lett, tovább adjuk.

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 30 dkg csirkecombfilé
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db közepes répa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 szál szárzeller
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 2 ek bolti zöld pesztó
  • 3 dkg parmezán
  • 25 dkg bolti tortellini (spenótos-ricottás)

A csirkés-pesztós minestrone leves elkészítéséhez olajon megpirítjuk a kb. másfél cm-es kockákra vágott csirkecombot. Sózzuk, borsozzuk, majd rárakjuk az apróra vágott fokhagymát is. Ha kicsit lepirult, mehetnek rá a 2-3 mm vastag csíkokra vágott zöldségek. Ezután felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ezután mehet bele a pesztó, a reszelt parmezán, és végül a tortellini is (aminek nagyjából 1 perc kell). Hagyjuk, hogy rottyanjon egyet, és kész is.

Szólj hozzá

Olasz Levesek Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta