2019. jan 21.

Libanoni sárgarépa krémleves

írta: Petőcz Ferenc
Libanoni sárgarépa krémleves

libanoni.jpg

A receptet Szabó András készítette.

Libanoni sárgarépakrém-leves
Kevés olajban megpároljuk a karikákra vágott egy kilónyi répát és a negyedekbe vágott 2 fej vöröshagymát egy kevés sóval. Amikor evvel végeztünk adunk hozzá 1 ek fűszerpaprikát. A paprikától nem lesz sápadt színe. Felöntjük egy liter vízzel, teszünk hozzá 4 zöldségleves kockát, egy babérlevelet és egy szárított chili paprikát ketté törve. Adunk még hozzá 2 apróra aprított zellerszárat. Készre főzzük, amikor megfőtt kihalásszuk belőle a chilit és a babérlevelet, majd összeturmixoljuk. Visszatesszük a lángra és belekeverünk egy kis pohár tejfölt, és egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is levesgyönggyel megszórva.

Szólj hozzá

Arab Levesek Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta