2024. júl 18.

Harisszás padlizsán tahinis mártogatóval

írta: Petőcz Ferenc
Harisszás padlizsán tahinis mártogatóval

449958794_10220549845535062_7386289521821596676_n.jpg

A nyári könnyű ételekből sosem elég, így most egy kis keleti ízkaland következik, de szerint senki nem bánja majd ha egyszer megkóstolja. Kezdjünk is hozzá.

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán nagyobb cikkekre vágva, beirdalva
  • olívaolaj
  • 1 ek harissza fűszerkeverék
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 lime reszelt héja
  • 1 lime leve
  • tökmag
  • 2 ek tahini paszta

Az ilyen könnyű fogásokban nem csak az a motiváló, hogy finomak, hanem könnyen, gyorsan elkészülnek, így lesz ez most is. 

Keverjük össze a tahinit, a joghurtot, a lime levét, sót és a mártogatót rakjuk hűtőbe érni. A padlizsánokat sózzuk be majd egy szűrőbe hagyva hagyjuk kicsepegni a felesleges kesernyé folyadékot kb 30 perc alatt. Közben az olivalojat kb 1 dl keverjük el a lime reszelt héjával, harisszával (vigyázat-csípős) majd kenjük rá a lecsepegtetett padlizsánra. A padlizsánokat 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen süssük meg. Tálaljuk a mártogatóssal és megszórjuk a tökmagokkal. Hidegen-melegen kíváló étel.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta