Harisszás padlizsán tahinis mártogatóval
A nyári könnyű ételekből sosem elég, így most egy kis keleti ízkaland következik, de szerint senki nem bánja majd ha egyszer megkóstolja. Kezdjünk is hozzá.
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán nagyobb cikkekre vágva, beirdalva
- olívaolaj
- 1 ek harissza fűszerkeverék
- 2 dl natúr joghurt
- 1 lime reszelt héja
- 1 lime leve
- só
- tökmag
- 2 ek tahini paszta
Az ilyen könnyű fogásokban nem csak az a motiváló, hogy finomak, hanem könnyen, gyorsan elkészülnek, így lesz ez most is.
Keverjük össze a tahinit, a joghurtot, a lime levét, sót és a mártogatót rakjuk hűtőbe érni. A padlizsánokat sózzuk be majd egy szűrőbe hagyva hagyjuk kicsepegni a felesleges kesernyé folyadékot kb 30 perc alatt. Közben az olivalojat kb 1 dl keverjük el a lime reszelt héjával, harisszával (vigyázat-csípős) majd kenjük rá a lecsepegtetett padlizsánra. A padlizsánokat 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen süssük meg. Tálaljuk a mártogatóssal és megszórjuk a tökmagokkal. Hidegen-melegen kíváló étel.
Jó étvágyat!