Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. dec 06.

Okrás csirke

írta: Petőcz Szabó András
Okrás csirke

Aki ismer, az jól tudja rólunk hogy ahol külföldön megfordulunk onnan biztosan hozunk haza egy tradicionális szakácskönyvet. Mivel azt valljuk, hogy ezeket az ételeket ott könnyebb és célszerűbb elkészíteni, ahol ez a mindennapok része, úgy gondoltuk, hogy egy tipikusan görög ételt készítünk ott el.…

Tovább Szólj hozzá

Arab Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. dec 06.

Fetás-padlizsános rizses egytálétel

írta: Petőcz Szabó András
Fetás-padlizsános rizses egytálétel

Ez az étel görögországi pihenésünk alatt született. Kimentünk a helyi piacra, és nem tudtam betelni a hatalmas paradicsommal és padlizsánnal, a nálunk nevetséges méretű petrezselyemcsokorral ( ott valóban egy csokorral árulják, nem pár szálat...), a zsákban árult rizzsel, az ezerféle olívabogyóval…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2019. dec 06.

Paradicsomos kacsa

írta: Petőcz Szabó András
Paradicsomos kacsa

Ez egy roppant egyszerű étel, most aktualitását az adta hogy szinte minden boltban lehet (végre) kacsát venni! Tökéletes alternatíva hogy újabb elkészítési módot mutassunk be, és egyben növeljük e remek állat fogyasztását. Aki rendszeresen olvass e blogot, biztosan talál több kacsás receptet is, pl.…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

süti beállítások módosítása