2020. ápr 28.

Budapest sertésszelet

írta: Petőcz Ferenc
Budapest sertésszelet

6 adag

b1_3.jpg

Szerintem sokan vagyunk, akik szeretjük ezt az ételt, gyermekkoromban sokszor ettem, de valahogy napjainkra feledésbe került. Most megidéztem az ízeket, jól tettem, sikere volt itthon. Ajánlom bárkinek, egyszerű, gyors és finom.

6 szelet sertés karajt kiklopfolunk, sózunk, borsozunk, lisztbe forgatjuk, majd hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát forró zsírban.

b6.jpg

A hús szeleteket kiszedjük, félre rakjuk, majd a visszamaradt zsírba teszünk 50 dkg tisztított, darabolt csirkemájat, amelyet megpárolunk.

b4_1.jpg

A májdarabokat is kiszedjük, majd a helyére 1 fej kockázott vöröshagyma jön amelyet szintén megpárolunk, ehhez adunk 25 dkg darabolt gombát 25 dkg friss vagy fagyasztott borsót, 25 dkg sárgarépát, sózzuk, borsozzuk pároljuk, majd pirospaprikával hintjük. Hozzáadjuk a májat, a húst és kevés vizet, készre pároljuk lefedve.

b2_3.jpgb5.jpgb3_3.jpg

Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak