Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. dec 20.

Fermentált gomba

írta: Petőcz Ferenc
Fermentált gomba

Az új kedvencem a fermentálás, íme egy úja receptünk. 30 dkg laskagomba plusz szárzeller ami a gomba mellé fér plusz ízlés szerint bors, rózsabors. Felöntőlé 0.5 l víz plusz benne oldva 2,5 dkg só a gombának több só kell. . Érlelés minimum 7 nap, ízlés szerint tovább. Jó lehet csiperke gombából, de…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük

2020. dec 20.

Levendula likőr

írta: Petőcz Ferenc
Levendula likőr

könnyű

A nyáron kaptam a nővéremtől levendula virágot, szerencsére rengeteg volt, van. Eredetileg szörpöt terceztem és szerintem lesz is, de likőr készült belőle karácsonyra. Egyszerű finomság a jó alvás elősegítője. A receptből 1 éiter tiszta likőr lesz. Hozzávalók:  5 dkg levendula virág 4 dl…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük

2020. dec 14.

Zöld dió likör

írta: Petőcz Ferenc
Zöld dió likör

A projekt június 9-én indult, de csak mostanra érett be, így előbb nem tudtam megmutatni. Nagyon finom lett, igazi karácsonyi ital. Eddig még sosem csináltam, de most már biztos, hogy minden évben készül. Íme a recept, amely sok helyen elérhető az interneten, most már is mentettük magunknak a…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Sós és édes szenvedélyek Szabadban láttuk főztük

süti beállítások módosítása