2021. feb 19.

Bulgur piláf

írta: Petőcz Ferenc
Bulgur piláf

img_0891.JPG

Szerintem ez az egyik legjobb köret amit ettem. A bulgur egyhangúságát tőri meg. Ajánlom szintén szeretettel.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej hagyma kockázva
  • olívaolaj
  • 1 piros paprika kimagozva, kockázva
  • 2 ek paradicsompüré
  • só, frissen őrölt bors
  • 20 dkg bulgur
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 liter víz vagy zöldségalaplé

A hagymát üvegesre pároljuk olívaolajon, ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit karamellizáljuk, majd mehet bele a bulgur és az alaplé, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Készre pároljuk, hogy felvegye az összes folyadékot, amikor már félkész belekeverjük a paprikát, amikor megfőtt belekeverjük a vajat és tálaljuk. Jó étvágyat!

img_0889.JPG

Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta