Gombával, édesburgonyával és lila hagymával sült csirkecomb
Szeretem az olyan fogásokat ami nem pár oldal hozzávalót tartalmas, mégis nagyszerű étel lesz a végeredmény, az még nyerőbb nálam ha nem kell sokat mosogatni utána. Ez egy egytálétel, egyszerre készül el a köret és a hús is. Ezt az ételt akár reggel is elő lehet készíteni, mármint a húsok előkészítését. Másfajta gombával is elkészíthető például csiperkével is. A lila hagyma fele lehet vöröshagyma is, vagy csak vöröshagymával is elkészíthető. A recept 4 személyre szól.
Hozzávalók: 4 nagyobb csirke felsőcomb, só és bors ízlés szerint, 1 kk. szárított majoránna és fűszerpaprika, 60 dkg. édesburgonya, 50 dkg. laskagomba, 4 nagyobb fej lila hagyma, kevés olaj.
Elkészítés: A csirkecombot sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és fűszerpaprikával, bedörzsöljük. Egy órát állni hagyjuk a hűtőben. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsibe tesszük a húsokat, mellé rakjuk a megtisztított és cikkekre vágott édesburgonyát, a feldarabolt laskagombát és a felcikkezett lila hagymát. meglocsoljuk kevés olajjal. Letakarjuk alufóliával és az előmelegített sütőben kb. 40 percet sütjük. Levesszük a fóliát és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a csirke bőre megpiruljon.