Citromos krémes
Sajnos COVID gyanú miatt nem tudtam végül meghívni a családot a születésnapomra. Így nem készült torta, mert 2 főre feleslees. Viszont találtam egy tökéletes citromos krémes recepet, és azt készítettem el. Így karácsony előtt ez is felkerült a készítjük még sokszor listára. Ajánlom szeretettel.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- annyi tejföl, amennyit a tészta felvesz és jól nyújtható nem lesz
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3 dl tej
- 3 ek liszt
A tésztához összedolgozzuk a lisztet, porcukrot, vajat, reszelt citromhéjat, sütőport, tojás, tejfölt. 3 részre osztjuk, majd egy 30*24 centis tepsi hátulját kikenjük vajjal, lisztezzük és egyenként kisütjük rajta a lapokat. A lapokat félretesszük óvatosan, ne törjön össze.
A krémhez a lisztet felfőzzük sűrű krémmé a tejjel. A szobahőmérsékletű vajat eldolgozzuk a cukorral, a citrom héjával és levével. Amikor a tejes krém kihűlt összedolgozzuk a citromos keverékkel és betöltjük a lapokat. Hűtőben pihentetjük e éjszakát, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
Jó étvágyat!