Epres zabpelyhes golyó
Most hogy a piacok roskadoznak ettöl a finom gyümölcstől, valami újat is készíthetünk belőle, ami nem szokványos. Természetesen más gyümölccsel is el lehet készíteni. Gyors desszert, nics sok mosogatnivaló utána. Kb. 20 golyó lesz belőle.
Hozzávalók: 30 dkg eper, 15 dkg sűrített tej (egy tubus), 20 dkg zabpehely, kókuszreszelék a megforgatáshoz.
Elkészítés: Az epret szitában folyó vízzel megmossuk, leszárítjuk. Kissebb darabokra vágjuk a gyümölcsöt és villával összetörjük. Hozzáadjuk a sűrített tejet és a zabpelyhet. Ha lédúsabb a gyömölcs, akkor lehet hogy több zabpehely kell hozzá. A masszát alaposan összedolgozzuk. Állni hagyjuk hogy a zabpehely magába szívja az eper nedvességét. Vizezett kézzel golyókat formálunk a masszából és megforgatjuk a kókuszreszelékben. Hűtőbe tesszük tálalásig hogy a golyók megszilárduljanak.