2025. feb 16.

Zablisztes-tökmagos pogácsa

írta: Petőcz Ferenc
Zablisztes-tökmagos pogácsa

476890682_10222192792327705_7869866952329424540_n.jpg

 A magya konyhára jellemzőek a pogácsák, a német-osztrák hatás maradvényaiként váltak kedvencé e sós ropogtatni való falatkák. Oldalunkon is már többféle olvasható, most is jön egy, amely az egészségtudatos konyhába jól passzol. Szerintünk ez is tetszeni fog.

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 20 dkg teljeskiőrlésű liszt (búza, tönkölybúza)
  • 15 dkg túró
  • 12,5 dkg juhtúró
  • 1,5 dl tejfől
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 maréknyi aprított tökmag
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 2 tk só

A tetejére

  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 10 dkg reszelt sajt

A tészta alapanyagait dolgozzuk össze, egy jól dolgozható tésztát kell kapni. Ha száraz és törik, akkor még adjunk hozzá annyi tejfölt, amennyit felvesz. Ezután nyújtsuk a tésztát és hajtogassuk, ismételjük még kétszer. Szaggasunk pogácsákat, kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybaránra kb 20 perc.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek Egészség vega és tészta