Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2021. már 09.

Rakott sertésnyelv felvágott

írta: Petőcz Ferenc
Rakott sertésnyelv felvágott

Szeretjük a disznóságokat, a boltit egy kicsit untuk, kíváncsi voltam sikerül-e házilag, mert keményebbnek kell lennie, mint a kocsonyának. Azt mondhatom, finom lett. Készítem még. Tanács, hogy a recept arányait tartsátok meg, saját tapasztalat, hogy enélkül nem sikerül, legalábbis nekünk nem volt…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2021. már 09.

Ír szódás, magvas kenyér

írta: Petőcz Ferenc
Ír szódás, magvas kenyér

Hozzávalók: 45 dkg BL55 liszt 4 dl író 1 ek só 1 ek szódabikarbóna 2 ek kenyér magkeverék (itt most csak lenmag volt) Az alapanyagokat dolgozzuk össze kézzel, ne dagasszuk, csak keverjük, ha dagasztjuk, akkor kemény tésztát kapunk, így viszont lágyat. Amikor kész, lisztezett felületen kis…

Tovább Szólj hozzá

Ír Nemzetek konyhája Házi pékség

2021. már 09.

Teljeskiőrlésű szódás kenyér

írta: Petőcz Ferenc
Teljeskiőrlésű szódás kenyér

Az elmúlt napokban úgy alakult, hogy a boltzár miatt boltba nem jutottunk el, de a friss kenyérről sem akartunk lemondani, így teszteltük ezt a receptet, gyors, könnyű, elronthatatlan. Hozzávalók: 25 dkg BL55 liszt 25 dkg teljes kiőrlésű búza liszt 4,2 dl író vagy natúr joghurt 1 ek só 1 ek…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

süti beállítások módosítása