Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2021. aug 22.

Görög csicseriborsó leves-σούπα ρεβίθια -második változat

írta: Petőcz Ferenc
Görög csicseriborsó leves-σούπα ρεβίθια -második változat

Egyszer már készült, akkor egy görög szakácskönyvből fordítottam le a receptet. A mostani receptet egy görög főző műsorból tanultam, ez a verzió finomabb leves és ajánlom szeretettel. Hozzávalók: 0,5 kg csicseriborsó konzerv 2 nagy fej lilahagyma kockázva 1 gerezd fokhagyma reszelve 1…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Görög Nemzetek konyhája

2021. aug 18.

Gyömbéres-sáfrányos krumplifőzelék pontyfasírttal

írta: Petőcz Ferenc
Gyömbéres-sáfrányos krumplifőzelék pontyfasírttal

4 adag, gyors, könnyű

Minden 160 grammos diétára szorult társam remek étke, ajánlom szeretettel mindenkinek. Hozzávalók: 80 dkg burgonya pucolva, karikázva 1 csokor újhagyma felkarikázva 1 ek zsír babérlevél 1 csipet sáfrány ( jelen esetben sáfrányos szeklice) só, bors fél citrom leve 1 citrom reszelt héja kb…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2021. aug 18.

Spagetti sonkával-sárgadinnyével

írta: Petőcz Ferenc
Spagetti sonkával-sárgadinnyével

4 adag, elkészítés 30 perc

Kedves olvasóink, nem vagyunk főállású szakácsok, még mellékállásúak sem, egyszerűen hobbi szakácsok vagyunk és szeretünk főzni, persze enni még jobban és jó ételeket. Így a blogunk receptjei sem mind saját. Sok ötletet kaptunk innen-onnan, ételeket alakítunk át, közben pedig saját recepteket…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása