Gyömbéres-sáfrányos krumplifőzelék pontyfasírttal
4 adag, gyors, könnyű
Minden 160 grammos diétára szorult társam remek étke, ajánlom szeretettel mindenkinek.
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya pucolva, karikázva
- 1 csokor újhagyma felkarikázva
- 1 ek zsír
- babérlevél
- 1 csipet sáfrány ( jelen esetben sáfrányos szeklice)
- só, bors
- fél citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- kb 6 cm reszelt gyömbér
- 2 dl tejföl
A hagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadunk 1 liter vizet és beletesszük a krumplit a babérlevelet a gyömbért a sót, borsot, sáfrányt. A víznek épp csak el kell lepni, lassú tűzőn puhára főzzük, majd levesszük a tűzről és az egyharmadát a krumplinak kivesszük kevés folyadék és elkeverjük a tejföllel, majd összepürésítjük. Ezzel kész a sűrítés, hozzáadjuk az alaphoz és egyszer összeforraljuk, ekkor kerül bele a citrom reszelt héja és a leve.Az ízeken szükség esetén állítunk, az egész közben elkészítjük hozzá az alábbi fasírtot:
Hozzávalók:
- 80 dkg pontyfilé ledarálva
- 1 zsemle tejben áztatva majd kinyomkodva
- 1 tojás
- só, fehérbors
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
A fasírt alapanyagait összekeverjük és vizes kézzel fasírtokat vagy golyókat formázva forró olajban vagy zsírban kisütjük.
Jó étvágyat!