2021. aug 18.

Gyömbéres-sáfrányos krumplifőzelék pontyfasírttal

írta: Petőcz Ferenc
Gyömbéres-sáfrányos krumplifőzelék pontyfasírttal

4 adag, gyors, könnyű

img_1144.JPG

Minden 160 grammos diétára szorult társam remek étke, ajánlom szeretettel mindenkinek.

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya pucolva, karikázva
  • 1 csokor újhagyma felkarikázva
  • 1 ek zsír
  • babérlevél
  • 1 csipet sáfrány ( jelen esetben sáfrányos szeklice)
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb 6 cm reszelt gyömbér
  • 2 dl tejföl

A hagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadunk 1 liter vizet és beletesszük a krumplit a babérlevelet a gyömbért a sót, borsot, sáfrányt. A víznek épp csak el kell lepni, lassú tűzőn puhára főzzük, majd levesszük a tűzről és az egyharmadát a krumplinak kivesszük kevés folyadék és elkeverjük a tejföllel, majd összepürésítjük. Ezzel kész a sűrítés, hozzáadjuk az alaphoz és egyszer összeforraljuk, ekkor kerül bele a citrom reszelt héja és a leve.Az ízeken szükség esetén állítunk, az egész közben elkészítjük hozzá az alábbi fasírtot:

Hozzávalók:

  • 80 dkg pontyfilé ledarálva
  • 1 zsemle tejben áztatva majd kinyomkodva
  • 1 tojás
  • só, fehérbors
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva

A fasírt alapanyagait összekeverjük és vizes kézzel fasírtokat vagy golyókat formázva forró olajban vagy zsírban kisütjük.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta