2021. aug 22.

Görög csicseriborsó leves-σούπα ρεβίθια -második változat

írta: Petőcz Ferenc
Görög csicseriborsó leves-σούπα ρεβίθια -második változat

img_1132.JPG

Egyszer már készült, akkor egy görög szakácskönyvből fordítottam le a receptet. A mostani receptet egy görög főző műsorból tanultam, ez a verzió finomabb leves és ajánlom szeretettel.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csicseriborsó konzerv
  • 2 nagy fej lilahagyma kockázva
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 sárgarépa karikázva
  • 1 gyökér karikázva
  • 1,5 liter zöldségleves alaplé
  • ízlés szerint bors
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csokor kapor aprítva
  • ízlés szerint fél vagy 1 citrom leve
  • citrom reszelt héja

A hagymát pároljuk le az olajon, majd adjuk hozzá a zöldségeket, 1-2 percet azzal is pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, felöntjük az alaplével és felforraljuk. Takarékra véve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a kaprot, citromhéjat, citromlevet és jól elkeverjük. Tálaljuk. 

img_1131.JPG

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Levesek Görög Nemzetek konyhája