Görög csicseriborsó leves-σούπα ρεβίθια -második változat
Egyszer már készült, akkor egy görög szakácskönyvből fordítottam le a receptet. A mostani receptet egy görög főző műsorból tanultam, ez a verzió finomabb leves és ajánlom szeretettel.
Hozzávalók:
- 0,5 kg csicseriborsó konzerv
- 2 nagy fej lilahagyma kockázva
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 sárgarépa karikázva
- 1 gyökér karikázva
- 1,5 liter zöldségleves alaplé
- ízlés szerint bors
- 3 ek olívaolaj
- 1 csokor kapor aprítva
- ízlés szerint fél vagy 1 citrom leve
- citrom reszelt héja
A hagymát pároljuk le az olajon, majd adjuk hozzá a zöldségeket, 1-2 percet azzal is pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót, felöntjük az alaplével és felforraljuk. Takarékra véve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a kaprot, citromhéjat, citromlevet és jól elkeverjük. Tálaljuk.
Jó étvágyat!