Kínai tojásleves
Nekem nagy kedvencem az egyszerű, de nagyszerű és bármikor elkészthető tojásleves. Ennek a magyar verzióját már sokszor többféleképpen elkészítettük. Most találtunk egy kínai verziót, amely nagyon megtetszett, elkészítettük és remek fogás ebédre bagy csak vacsorának.
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 1,5 csirkehús alaplé (3 db leveskockából)
- 5 ek szezámolaj
- fehérbors
- 1 tk kurkuma
- só
- 4 ek kukoricakeményítő
A csirkelaplevet felforraljuk, hozzáadjuk a kurkumát, ízlés szerinti sót, fehérborsot, szezámolalajat. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, hozzáadjuk a leveshez, majd belecsurgatjuk a felvert tojást, amelyet azonnal nem keverünk el, hagyjuk egy percet és utána keverjük el. Tálaljuk, a kínaiak tálaláskor aprított újahygmát adnak hozzá, de neekm most nem volt itthon. Remek leves. Jó étvágyat!