2024. jún 16.

Kínai tojásleves

írta: Petőcz Ferenc
Kínai tojásleves

448438649_10220462739197458_4430245417957869425_n.jpg

Nekem nagy kedvencem az egyszerű, de nagyszerű és bármikor elkészthető tojásleves. Ennek a magyar verzióját már sokszor többféleképpen elkészítettük. Most találtunk egy kínai verziót, amely nagyon megtetszett, elkészítettük és remek fogás ebédre bagy csak vacsorának.

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 1,5 csirkehús alaplé (3 db leveskockából)
  • 5 ek szezámolaj
  • fehérbors
  • 1 tk kurkuma
  • 4 ek kukoricakeményítő

A csirkelaplevet felforraljuk, hozzáadjuk a kurkumát, ízlés szerinti sót, fehérborsot, szezámolalajat. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, hozzáadjuk a leveshez, majd belecsurgatjuk a felvert tojást, amelyet azonnal nem keverünk el, hagyjuk egy percet és utána keverjük el. Tálaljuk, a kínaiak tálaláskor aprított újahygmát adnak hozzá, de neekm most nem volt itthon. Remek leves. Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Kínai Levesek Nemzetek konyhája