Spagetti sonkával-sárgadinnyével
4 adag, elkészítés 30 perc
Kedves olvasóink, nem vagyunk főállású szakácsok, még mellékállásúak sem, egyszerűen hobbi szakácsok vagyunk és szeretünk főzni, persze enni még jobban és jó ételeket. Így a blogunk receptjei sem mind saját. Sok ötletet kaptunk innen-onnan, ételeket alakítunk át, közben pedig saját recepteket találunk ki. Így épül fel oldalunk, de szerintem ezzel nagy titkot nem árulunk el. Most is egy talált recept érkezik saját szájízre alakítva, mert soha semmi nem kőbe vésett, mindenki más az ízlése, de ettől függetlenül ezt a gyorsételt javaslom mindenkinek elkészíteni valamilyen formában. A kalória táblázat értékek minden esetben feltüntetés esetén saját elvileg pontos számítás.
Hozzávalók:
- 40 dkg teljeskiőrlésű vagy durum spagetti
- 1 nagy fej vöröshagyma kockázva
- 0,5 kg sárgadinnye kockázva
- 4 ek olívaolaj
- 15 dkg vékonyra szelt érlelt sonka
- 3 dl tejszín
- frissen őrölt borskeverék
- só
- 4 ek paradicsomsűrítmény
A tésztát feltesszük főni, közben a hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Amikor a hagyma kész, hozzáadjuk a a paradicsomsűrítményt, majd kevergetve picit karamellizáljuk. Ezt követően felöntjük a tejszínnel és forralás után sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a dinnyét, kicsit 4-5 perc alatt készre pároljuk és a leszűrt tésztával elkeverjük. Tálaláskor a sonka darabkáival tálaljuk.
Jó étvágyat!