Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2022. feb 28.

Kolozsvári rakott káposzta

írta: Petőcz Ferenc
Kolozsvári rakott káposzta

6 adag, könnyű

Ez a recept még a két ünnep alatt készült és szintén a restancia listán szerepel. Mi még karácsony előtt ettünk halászlét, töltött káposztát, de teljesen nem szerettünk volna eltérni a hagyományoktól, így a savanyú láposztás étel csak felkerült az asztalra. Persze ezt nagyon nem kell magyarázni,…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta Román/erdélyi

2022. feb 28.

Sztrapacska édesburgonyából

írta: Petőcz Ferenc
Sztrapacska édesburgonyából

6 adag, könnyű

Sajnálatos módon aránytalanul sok idő ment el a munka világára és azon kívül egyéb dolgokra, így oldalunk nagy mértékben lelassult. Megpróbáljuk pótolni a lassan már több hónapos elmaradást. Most egy csodás étel következik kicsit átértelmezve, de mindenképpen mondhatjuk, hogy reform módon és a…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2022. feb 06.

Indiai jellegű oldalas savanyított répával és bulgurral

írta: Petőcz Szabó András
Indiai jellegű oldalas savanyított répával és bulgurral

Ezt a receptet az szülte, hogy nem a hagyományos magyaros ízű oldalassal akartam meglepni a páromat, hanem valami különlegessel akartam meglepni. Ekkor született meg ennek a receptnek az ötlete. Olyan hozzávalókat választottam amik a kamrában, konyhában szerepelnek. Aki ismer, az tudja hogy nem…

Tovább Szólj hozzá

indiai Nemzetek konyhája

süti beállítások módosítása