Svájci sült hagyma
Jönnek az ünnepek, fel kell készülni. Ilyenkor jobb a gyomornak a könnyű fogás, hogy legyen majd hely az ünnepi sokszor nehezebb ételeknek. Most is egy ilyen gyomornak jobb recept jön hiába a sok hagyma benne, könnyen elkészül és gyorsan fogy.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya felkarikázva
- 1 kg vöröshagyma felkarikázva
- 2,5 dl zöldség alaplé (kockából is jó)
- 2 dl tejszín
- 20 dkg reszelet sajt
- 5 dkg vaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 ek aprított petrezselyem.
- 2 ek keményítő
Egy sütőtálba fogjuk rétegezni az ételt. Egy sor burgonya, egy sor hagyma és így tovább a lényeg, hogy a felső sor az hagyma legyen. Soronként sózzuk, borsozzuk. Ránöntjük az alaplevet, 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 45 percet pároljuk, ekkor hozzáadjuk a keményítővel, sajttal elkevert tejszínt, rárakjuk a felkcokázott vajat. Így 15-20 percet sütjük, ameddig szépen pirul. A sütőből kivéve megszórjuk a petrezselyemmel, hagyjuk picit hűlni, majd tálaljuk nagyobb kockákra vágva, mint a rakott krumplit.
Jó étvágyat!