Paradicsomos pulykacomb
4 adag
Még egy gyors és finom pulyka recept. Különleges ízek együtt, mellett jól passzol diétába és ünnepi fogásnak is tökéletes.
Egy adag: 397 kcal, 37 gramm fehérje, 20 gramm szénhidrát, 17 gramm zsír
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykacomb kockázva
- 40 dkg paradicsom konzerv (kockázott)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 0,5 dl almaecet
- só
- bors
- 6 db sós olajban eltett szardella filé
- 3 ek kapribogyó
- fél citrom frissen facsart leve
- 2 tojás sárgája
Az ecetet elkeverjük a reszelt fokhagymával, aprított rozmaringgal. A kockázott húst sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük az ecetes keveréket, összedolgozzuk. Egy napot állni hagyjuk, közben időnként átkeverjük.
Másnap olívaolajat melegítünk, megpirítjuk rajta a pácolt húst, ezt követően hozzáadjuk a kockázott hagymát, szardella filét, addig kevergetjük, ameddig a szardella teljesen elolvad. Ekkor hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a kapribogyót. Lefedve egy órát főzzük. Szükség esetén paradicsomlével az elfőtt levet pótoljuk. Amikor letet az egy óra takarékra vesszük az ételt és a tojássárgákat a citrom lével elkeverjük. Ezt a keveréket hozzáadjuk az ételhez, elkeverjük, de már nem forraljuk ki, hohgy ne csapodjon ki a tojás. Főtt burgonyával tálaltam, szerintem jó választás volt.
Jó étvágyat!