2023. dec 26.

Paradicsomos pulykacomb

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos pulykacomb

4 adag

414102664_10219889909517074_8173835828198037335_n.jpg

Még egy gyors és finom pulyka recept. Különleges ízek együtt, mellett jól passzol diétába és ünnepi fogásnak is tökéletes.

Egy adag: 397 kcal, 37 gramm fehérje, 20 gramm szénhidrát, 17 gramm zsír

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykacomb kockázva
  • 40 dkg paradicsom konzerv (kockázott)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • 0,5 dl almaecet
  • bors
  • 6 db sós olajban eltett szardella filé
  • 3 ek kapribogyó
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 2 tojás sárgája

Az ecetet elkeverjük a reszelt fokhagymával, aprított rozmaringgal. A kockázott húst sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük az ecetes keveréket, összedolgozzuk. Egy napot állni hagyjuk, közben időnként átkeverjük. 

Másnap olívaolajat melegítünk, megpirítjuk rajta a pácolt húst, ezt követően hozzáadjuk a kockázott hagymát, szardella filét, addig kevergetjük, ameddig a szardella teljesen elolvad. Ekkor hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a kapribogyót. Lefedve egy órát főzzük. Szükség esetén paradicsomlével az elfőtt levet pótoljuk. Amikor letet az egy óra takarékra vesszük az ételt és a tojássárgákat a citrom lével elkeverjük. Ezt a keveréket hozzáadjuk az ételhez, elkeverjük, de már nem forraljuk ki, hohgy ne csapodjon ki a tojás. Főtt burgonyával tálaltam, szerintem jó választás volt. 

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta