Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2023. dec 21.

Tejszínes csicsókakrémleves

írta: Petőcz Szabó András
Tejszínes csicsókakrémleves

  Ilyen hűvös időben jól esik egy kis forró kanalazni való, ez egy gyors és olcsó étel. Egy könnyű ünnepi menü része is lehet.  Vannak olyan hozzávalók, amiknek az egy bizonyos szakában kaphatóak. Ilyen például a csicsóka. Mi nagyon szeretjük. Tisztítása roppant egyszerű, egy olyan kefe kell…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2023. dec 20.

Trüffel golyók Petőcz módra

írta: Petőcz Ferenc
Trüffel golyók Petőcz módra

Ez a recept valahogy lemaradt a blogunkról, még valamikor 8 éve készítettem karácsonyra. Van hozzá kis történetünk is. Édesapám volt vendégségben nálunk, megkóstolta, azt mondta finom. Ameddig mi térültünk fordultunk a lakásban, addig időnként nyílt a hűtő ajtó és Apu mindig csokis szájjal…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2023. dec 18.

Sertés lép pörkölt

írta: Petőcz Ferenc
Sertés lép pörkölt

Most Magyarország egyik legolcsóbb és egyben legkiadósabb ételét készítettem el. Az én ismeretemben így 49 esztendő elteltével a sertés lép a hurka alapanyagaként él. Minden évben készítek hurkát, viszont nem mindig lehet lépet kapni, így gondoltam most veszek a fagyasztóba előkészületként, mert…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása