2018. jan 13.

Reszelt krumplileves

írta: Petőcz Ferenc
Reszelt krumplileves

dsc09877.JPG

Rozmaringos reszelt krumpli leves 4 főre:

 

50 dkg burgonya (lehet új is)

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

5 dkg füstölt szalonna (lehetőleg házi)

2 ek liszt

1 ág rozmaring

Babérlevél

Só, őrölt bors és kömény, pirospaprika

Tejföl

 

A szalonnát apró csíkokra vagy kockákra vágva helyezzük egy lábos aljába, tűzőn pirítsuk a zsírjára. Ezt követően adjuk hozzá az aprított hagymát, zúzott fokhagymát, kevés sót, és pároljuk üvegesre.

dsc09874.JPG

Amikor a hagyma már megfelelő, adjuk hozzá a két evőkanál lisztet, majd a pirospaprikát és az így kapott rántást öntsük fel 1 liter vízzel. Adjuk hozzá a fűszereket, forraljuk fel, ez alatt az idő alatt pedig reszeljük le a krumplit.

dsc09875.JPG

Amikor a leves felforrt keverjük hozzá a reszelt krumplit, majd újra forrástól számított 5 percig főzzük.

dsc09876.JPG

A keményítőnek köszönhetően egy lágy krémes házias levest kapunk, amelyet tálaláskor tejföllel ízesítünk, és rozmaring ággal díszítünk. Házikolbásszal dúsítható.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta