2018. ápr 02.

Medvehagyma leves

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagyma leves

medvehagyma_leves.jpg

Jön a medvehagyma szezon vége, de nekünk még maradt a sok-sok recept mellé egy levezető recept és a szendvicsekbe még így is kerül belőle.
Medvehagymkrémleves:
Olívaolaj
2,5 dkg vaj
1 vöröshagyma kockázva
1 póréhagyma darabolva vagy egy csokor újhagyma
1 sárgarépa darabolva
1 db krumpli darabolva
3 szárzeller szeletelve
3 ek tej
3 csokor medvehagyma
kb 1,2 liter zöldségalaplé (leveskockából is szuper)
A medvehagyma kivételével a zöldségeket a felhevített zsiradékon futassuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel a levesalappal. Főzzük puhára a zöldségeket és adjuk hozzá a darabolt medvehagymát is és főzzük 10 percig lassú tűzőn. A tűzről levéve pürésítsük az alapanyagokat. Forraljuk fel, adjunk hozzá 3 ek tejet, amely lágyítja az ízeket. magában vagy levesgyönggyel tálaljuk.
Helyettesíthetjük csalánnal vagy vegyesen is készíthetjük, ideális, ha ebbe a levesbe kb 0,5 kg a medvehagyma vagy a csalán vagy a keverékük.
Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta