2023. okt 09.

Fokhagyma krémleves

írta: Petőcz Ferenc
Fokhagyma krémleves

387568330_212951131642184_7305207243249319936_n.jpg

Ez a leves sokunk kedvence, mondhatjuk egyszerűsége mellett azt is, hogy ünnepi fogás, mégsem készül sokszor és legfőképpen inkább éttermi fogásként fogyasztjuk, pedig gyorsan elkészül.

1 adag: 324 kcal, fehérje 7,86 gramm, zsír 27,8 gramm, szénhidrát 13,4 gramm

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 7 dl húsleves alaplé ( 1 db kockából készült is jó)
  • fehérbors, só
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 liszt
  • levesgyöngy

A vajat az olajjal elolvasztjuk, majd hozzá adjuk a lereszelt fokhagymát, amelyet megpirítunk, ekkor kerül bele a liszt és barna rántást készítünk amelyet felöntünk az alaplével. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, borsot és ízlés szerint sót. Újra forraljuk, rúdmixerrel még pürésíthetjük, de ez elhagyható. Levesgyönggyel, pirított zsemlekockával, reszelt sajttal tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Levesek Egészség vega és tészta