Fokhagyma krémleves
Ez a leves sokunk kedvence, mondhatjuk egyszerűsége mellett azt is, hogy ünnepi fogás, mégsem készül sokszor és legfőképpen inkább éttermi fogásként fogyasztjuk, pedig gyorsan elkészül.
1 adag: 324 kcal, fehérje 7,86 gramm, zsír 27,8 gramm, szénhidrát 13,4 gramm
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 ek olívaolaj
- 7 dl húsleves alaplé ( 1 db kockából készült is jó)
- fehérbors, só
- 2 dl tejszín
- 1,5 liszt
- levesgyöngy
A vajat az olajjal elolvasztjuk, majd hozzá adjuk a lereszelt fokhagymát, amelyet megpirítunk, ekkor kerül bele a liszt és barna rántást készítünk amelyet felöntünk az alaplével. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, borsot és ízlés szerint sót. Újra forraljuk, rúdmixerrel még pürésíthetjük, de ez elhagyható. Levesgyönggyel, pirított zsemlekockával, reszelt sajttal tálalhatjuk. Jó étvágyat!