Meggyleves
4 adag
Tombol a nyár és ezekben a napokban egy frissítő gyümölcs leves csodákra képes a behűtött ízeivel a dobozba zárt természetességgel. Jelen levesünkről csak olyan kép van, amely másnapra élettároló dobozba elcsomagolt. Ettől függetlenül ajánlom szerettel.
Hozzávalók:
- 60 dkg magozott meggy
- 15 dkg görög joghurt
- 2 ek negyedannyi cukorhelyettesítő vagy ennek megfelelő mennyiségű cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 liter víz
- frissen facsart citrom leve ízlés szerint
- 1-1 mk őrölt fahéj és szegfűszeg
Jelen esetben a leves egy növényi italkészítőben készült a meggy fele került bele az összes többi hozzávalóval és a gép leves programján lett elkészítve ez 19 percet jelent, egynemű homogén leves alap lett, ezt követően került hozzá a többi meggy és került behűtésre étkezéshez.
Értelem szerint normál tűzhelyen is elkészthető, akkor a végén kell rúdmixerrel pürésíteni és utána kerül bele még a magozott meggy másik fele.
Jó étvágyat!