2025. júl 19.

Meggyleves

írta: Petőcz Ferenc
Meggyleves

4 adag

515507972_10223482458648557_808875731278210398_n.jpg

Tombol a nyár és ezekben a napokban egy frissítő gyümölcs leves csodákra képes a behűtött ízeivel a dobozba zárt természetességgel. Jelen levesünkről csak olyan kép van, amely másnapra élettároló dobozba elcsomagolt. Ettől függetlenül ajánlom szerettel.

Hozzávalók:

  • 60 dkg magozott meggy
  • 15 dkg görög joghurt
  • 2 ek negyedannyi cukorhelyettesítő vagy ennek megfelelő mennyiségű cukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 liter víz
  • frissen facsart citrom leve ízlés szerint
  • 1-1 mk őrölt fahéj és szegfűszeg

Jelen esetben a leves egy növényi italkészítőben készült a meggy fele került bele az összes többi hozzávalóval és a gép leves programján lett elkészítve ez 19 percet jelent, egynemű homogén leves alap lett, ezt követően került hozzá a többi meggy és került behűtésre étkezéshez. 

Értelem szerint normál tűzhelyen is elkészthető, akkor a végén kell rúdmixerrel pürésíteni és utána kerül bele még a magozott meggy másik fele.

Jó étvágyat!

517658440_10223482457808536_4568566273522916383_n.jpg

Szólj hozzá

Magyar Levesek Egészség vega és tészta