2017. máj 15.

Sárga gévagomba savanyúság

írta: Petőcz Ferenc
Sárga gévagomba savanyúság

dsc07984.JPG

65 dkg gévagombát forrástól számítva 20 percig főzünk sós vízben, majd hagyjuk kihűlni, leszűrjük.

dsc07975.JPG
3 fej vöröshagymát felkarikázunk, 1,2 liter vízzel és 2,5 dl 10 %-os ecettel, 1 ek sóval, babérlevéllel, 1 ek mustármaggal és 1 ek korianderrel, kevés szemes borssal felforralunk, majd hagyjuk kihűlni.

gomba2.jpg
Ezt rétegezve üvegbe töltjük, hagyjuk 2-3 hetet pihenni és hűtve grillezett húsok mellé tálaljuk.
Bármely időszakban elkészíthető bármilyen gombából. Jó étvágyat.

u.i.: Friss tárkony ággal vagy kakukkfű ággal ízesíthetjük az alaplevet.

A receptet: Petőcz Ferenc készítette.

Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük