2017. júl 21.

Ecetes uborka

írta: Petőcz Szabó András
Ecetes uborka

Most, hogy a piacok roskadoznak az uborkától és a rengeteg gyümölcstől, itt az ideje, hogy ezeket a remek ízeket eltegyük télire. Az egyik ilyen kedvencem az ecetes uborka.

dsc08739.JPG

Hozzávalók: 3-3,5 kg közepes méretű uborka, 2 l víz, 0,3 l 10%-os ecet, 10 dkg cukor, 5 dkg só, 1 tasak uborka tartósító, ízlés szerint kapor, mustármag, koriandermag, babérlevél, egész bors,

dsc08736.JPG

Elkészítés: Az uborkákat beáztatjuk, hogy minél több szennyeződés leázzon róluk, majd kefével alaposan megsikáljuk őket. Az üvegek aljára helyezzük a kaprot, majd kirakjuk az üveget egy sor uborkával, jöhetnek a fűszerek, majd újabb uborka. A vizet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk az uborka tartósítót. A forró levet az uborkákra töltjük, majd azokat jól lezárjuk.

Szólj hozzá

Tartósítunk