SÜTŐTÖKÖS-CSICSERIBORSÓS CURRY 4 személyre :
SÜTŐTÖKÖS-CSICSERIBORSÓS CURRY 4 személyre :
kb 60 dkg sütőtököt kockázzunk fel. Egy 40 dkg-os csicseriborsó konzervet felbontás után csepegtessünk le.
Egy lábasban pirítsunk meg 1 ek koriander magot, 1 ek római köménymagot, 1 db csillagánizst, amikor már illatozik, adjunk hozzá vajat és amikor a vaj felolvadt adjunk hozzá 2 fej vöröshagymát kockázva és 4 gerezd fokhagymát reszelve.
Amikor a hagymák megpuhultak, akkor kerül bele a kockázott sütőtök és a a csicseriborsó. Erre adunk még 1 tk őrölt gyömbért és 1 ek curry fűszerkeveréket és 1 ek szárított thai citromfüvet(ezt érdemes az étkezési érték miatt teadióba tenni,mi az Aldis citromfüvet használtuk).
Felöntjük kb 0,5liter levesalaplével(leveskockából is ok). Az így kapott illatos elegyet puhára pároljuk fedő nélkül, hamar elkészül, néhány szárított curry levél is mehet bele, ha van otthon. A végén 2 dl kókusztejet öntünk hozzá és egy lime levét. Összesűrítjük, hamar elkészül és rizzsel tálaljuk. Nagyon finom étel.