2017. dec 02.

SÜTŐTÖKÖS-CSICSERIBORSÓS CURRY 4 személyre :

írta: Petőcz Ferenc
SÜTŐTÖKÖS-CSICSERIBORSÓS CURRY 4 személyre :

c2.jpg
SÜTŐTÖKÖS-CSICSERIBORSÓS CURRY 4 személyre :
kb 60 dkg sütőtököt kockázzunk fel. Egy 40 dkg-os csicseriborsó konzervet felbontás után csepegtessünk le.
Egy lábasban pirítsunk meg 1 ek koriander magot, 1 ek római köménymagot, 1 db csillagánizst, amikor már illatozik, adjunk hozzá vajat és amikor a vaj felolvadt adjunk hozzá 2 fej vöröshagymát kockázva és 4 gerezd fokhagymát reszelve.

c3_1.jpg

Amikor a hagymák megpuhultak, akkor kerül bele a kockázott sütőtök és a a csicseriborsó. Erre adunk még 1 tk őrölt gyömbért és 1 ek curry fűszerkeveréket és 1 ek szárított thai citromfüvet(ezt érdemes az étkezési érték miatt teadióba tenni,mi az Aldis citromfüvet használtuk).

c1_1.jpg

Felöntjük kb 0,5liter levesalaplével(leveskockából is ok). Az így kapott illatos elegyet puhára pároljuk fedő nélkül, hamar elkészül, néhány szárított curry levél is mehet bele, ha van otthon. A végén 2 dl kókusztejet öntünk hozzá és egy lime levét. Összesűrítjük, hamar elkészül és rizzsel tálaljuk. Nagyon finom étel.

Szólj hozzá

indiai Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta