Lencsés korhelyleves
Szilveszterkor hajlamosak vagyunk többet inni, mint ami egészségesen elviselhető. Jól jön az orvosság, főleg akkor, ha mindez természetes.Itt az egyik ilyen receptünk.
Gyógyleves másnaposságra azaz korhelyleves, ahogy mi készítettük:
1 nagy fej hagymát felkockázva 4 gerezd reszelt fokhagymával a kisült malacnak a zsírján megpárolunk, hozzá adunk sárgarépát és darabolt krumplit, sót, frissen őrölt borsot, őrölt köménymagot, meghintjük 2 ek liszttel és átkeverjük.
Hozzáadunk kb 50 dkg kovászolt káposztát a levével együtt. Nekünk volt a malacról pecsenyelé, így az is hozzá ment és maradt kevés kovászolt káposztalé így azt is hozzáadtuk, csupa finom íz, és mennyi vitamin.
Belekerül az egy napja átválogatott és beáztatott lencse és gersli (lencse kb 15 dkg gersli 10 dkg). Felöntjük még kevés vízzel és puhára főzzük, a végén virslit karikázunk bele. Tálaláskor tejföllel kínáljuk én még raktam bele néhány füstölt sajtkockát is.